Astigmat Testi




Online astigmat testi nasıl yapılır ? Astigmat nasıl anlaşılır ? Astigmat testi doğruluğu nedir ?

Astigmat Nasıl Anlaşılır ?

Astigmat, en basit tanımı ile bulanık görme anlamına gelmektedir. Bütün görme bozuklukları gibi astigmat için de mutlaka bir göz doktoruna muayene olarak teşhis konulması gerekmektedir. Özellikle akşamları ışıkların saçaklı görünmesi ve ışığa karşı hassasiyet astigmatın en fazla görünen belirtileri arasındadır.

Bunun yanında bazı basit şekiller üzerinden de astigmat olup olmadığınız konusunda fikir edinebilirsiniz. Tıbbi olarak geçerliliği olmasa da %100 e yakın sonuç veren bazı astigmat testi araçları mevcut.

Astigmat nedir , neden oluşur ve astigmat hakkındaki diğer tüm detayları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

Online Astigmat Testi

Aşağıda gördüğünüz şekil online astigmat testi olarak en fazla kullanılan çizimdir. Bu şekle, telefon için 40 cm bilgisayar için 1 metre mesafeden, önce sağ gözünüzle ve sonra sol gözünüzle bakın. Şekildeki çizgilerden biri veya birkaçı diğerlerinden daha koyu görünüyorsa astigmatınız olabilir.

Online Astigmat testi

Normalde şekil üzerindeki çizgilerin hepsi aynı kalınlıkta ve koyuluktadır. Astigmatı olan kişiler bu çizgilerden bazılarını daha koyu görür. Aslında bu koyu görme durumu diğer çizgileri bulanık görmesinden kaynaklanıyor.

Bu çizgilerden hangilerinin ve kaç tanesinin koyu göründüğü astigmatın büyüklüğü ve ekseni (aks) ile bağlantılı olarak değişiyor.

Eğer bu test sonucunda çizgiler eşit şekilde görünmüyorsa ve astigmatın diğer belirtilerine de sahipseniz mutlaka bir göz doktoruna muayene olmalısınız.

Aşağıdaki videodan da 2 farklı şekil ile yapılan testleri izleyebilirsiniz.

Güncel Göz ve Gözlük haberleri için bizi takip edin
Astigmat testi (video)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*