Havuzda Lens Kullanmayın

havuzda lens kullanımı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte havuz ve deniz sezonu açıldı. Lens kullanıcılarının en fazla yaptığı yanlışlardan biri de havuz ve denize lens ile girmek.

Normal şartlarda kontakt lensler ile duş almak bile önerilmez. Bunun yanında çok daha yüksek risk barındıran havuz ve denize lens ile girmek kesinlikle önerilmez.

Eğer yüksek numaralara sahipseniz ve lens yada gözlük olmadan sosyal yaşantınız ciddi manada etkileniyorsa, havuza girerken en azından yüzücü gözlüğü takmakta fayda vardır.

Havuzlarda dezenfektan olarak kullanılan klor fazla miktarda olursa ciltte ve gözde alerjiye neden olabilir. Klor yeteri kadar kullanılmamışsa bu sefer de mikrobik ve virütik enfeksiyonlarla karşılaşılabilir.

Özellikle havuzlarda mikrobik ve klora bağlı alerjik konjoktivit riski yüksektir. Konjoktivit olan kişi 2 yıl boyunca bunu diğer insanlara bulaştırabilir.

Bu durumda olan kişilerin havuza girmemesi gerekir. Havuzda ve denizde yüzücü gözlüğü kullanmak tedbir olarak önerilebilir.

Kontakt lens kullanıcıları kesinlikle havuza ve denize lensleri ile birlikte girmemelidir. Kontakt lens etrafında yerleşen bakteri ve klor artıkları ciddi kornea enfeksiyonlarına neden olabilir.

Havuzdan çıktıktan sonra kullanmak için numaralı, %100 uv korumalı bir güneş gözlüğü yaptırmanızı öneririm.

Göz operasyonu geçiren kişiler 1 ay boyunca denize ve havuza girmemelidir.

Yaz aylarında gözlerimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için mutlaka %100 Uv korumalı bir güneş gözlüğü kullanmanızı öneririm. Bu gözlükleri de optik mağazalar haricinde bir yerden almamaya özen gösterin.

Güneş gözlüğü nasıl olmalı yazımı buradan okuyabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*