Numaralı Gözlük Modelleri

Numaralı Gözlük Modelleri
Numaralı Gözlük Modelleri

Numaralı  Gözlük Modelleri eski klasik kalıplarından fazlasıyla arındı. Artık güneş gözlüğü kadar şık ve tamamlayıcı modeller vitrinlerde sergileniyor.

Numaralı Gözlük için en önemli konu ergonomik ve konforlu olmasıdır. Ancak bunun yanında gözlüğün şık bir aksesuar olması da beklentiler arasındadır. Bu da fazlasıyla haklı bir beklentidir.

Numaralı Gözlük Modellerini piyasada en çok tercih edilenlere göre sıralamaya başlayalım.

Yuvarlak Numaralı Gözlük Modelleri

Kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin kullanabildiği ve tercih ettiği yuvarlak modeller son birkaç yıldır oldukça fazla tercih ediliyor.

Özellikle Harry Potter filminden sonra gençlerin ilgisini çekmeye başlayan bu model çerçeveler , retro tarzın yeniden moda olması ile birlikte her yaş grubunun ilgisini çekmeye başladı.

Güneş gözlüklerinde de yuvarlak modeller en çok tercih edilenler arasında yerini alıyor.  Ekartman seçenekleri de bulunan bu modeller için cinsiyet ve yaş ayrımı genelde renk ve detaylarda belirleniyor.

Bu gözlüklerde; kalın kemik , ince metal, yarı kemik yarı metal ve genelde kemik olan büyük çerçeve modelleri en fazla tercih edilenler. Bu model gözlükleri her markada ve fiyat aralığında bulmak mümkündür.

Yüksek numaraları olan kişilerin ( -2 ve üzeri) özellikle ince metal olan modelleri tercih ederken camlar için ekstra inceltme almaları gerekmektedir. 

İnceltilmiş Cam Nedir ? yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Bu camların çerçeveden taşma yapmaması ve hafif olan bir çerçeveyi ağırlaştırmaması adına önemlidir.

Yarım Çerçeve (Nilör) Modeller

Yarım çerçeve numaralı gözlük modelleri her ne kadar erkek modeli olarak görülse de artık kadın gözlüklerinde de sıklıkla karşımıza çıkıyor.

Alt tarafı açık olduğu için daha geniş görüş imkanı sağlayan bu çerçeveler hafifliği ile de ön plana çıkıyor. Progressive (Çok odaklı) gözlük kullanıcıları için de özellikle tavsiye ettiğim modellerdir.

Yakın görüş alanını çerçeve ile kısıtlamadan daha konforlu bir kullanım sunmaktadır. Bu modelleri de her fiyat aralığında bulmak mümkündür. Bu model gözlüklerde paslanmaz çelik, titanyum gibi malzemeler kullanılır. Plaket diye adlandırılan burun desteği tamamında vardır.

Çerçevesiz (Faset) Gözlük Modelleri

Dünyanın en hafif çerçeveleri bu gruptadır. Genellikle titanyum malzemeden üretilirler. Bunun yanında paslanmaz çelik, alüminyum, asetat, karbon fiber malzemelerden de yapılan modelleri vardır.

İki sap ve bir köprü dışında bir parçası yoktur. Bu gözlükler için kırılmaya karşı daha dayanıklı camlar tercih edilmelidir. Aksi takdirde kullanım esnasında cam kolayca kırılabilir.

<<Numaralı Gözlük Camı Fiyatları yazımı buradan okuyabilirsiniz.>>

Çerçeve ve cam fiyatları nedeni ile ekonomik diye adlandırılabilecek seçenekleri yoktur. Gözlükte hafiflik arıyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim modellerdir.

Uygun filtreli camla birlikte neredeyse gözlük yok hissi yaratacaktır. Klasik giyim tarzı olan iş hayatındaki erkek ve kadınlar için ağır bir hava katmaktadır. 

Bu gözlüklerin cam seçenekleri sınırsızdır diyebiliriz. Aklınıza gelebilecek her cam şekline göre montaj yapılabilir. 

Çekik Numaralı Gözlük ( Cat Eye ) Modelleri

Kadın gözlükleri grubuna dahil olan bu modeller son yıllarda oldukça revaçta. Cat Eye (Kedi gözü) olarak adlandırılır.

Bu modelin hem güneş gözlüğü hem de optik çerçeve olarak bir çok seçeneği mevcuttur. Çocuk hariç her yaş grubunda kadının kullanabileceği bir modeldir. Metal ya da kemik seçenekleri vardır. Özellikle kalp ve köşeli yüz şekline uygundur.

Yakın Gözlük Modelleri

Normalde görme bozukluğu olmayan kişiler bile bir gün mutlaka gözlük kullanacak. 40 yaşından sonra presbiyopi denilen yakını net görememe sorunu herkesin başına gelecektir.

Yakın gözlükleri genellikle ince yapıda, hafif, sap kısmı daha uzun gözlüklerdir.

Bu modeller dışında da tüm çerçeveler yakın için kullanılabilir. Ancak yakın gözlükler 30-40 cm mesafede kullanılması gereken gözlüklerdir. Bu gözlüklerle sürekli olarak uzağa bakmak yakın numara artışını hızlandıracaktır.

Bu nedenle genelde burun ucuna doğru takılır ve çerçevenin üst kısmından uzağa bakılır. İnce yapıda olması da bu kullanım şeklinde rahatlık sağlar. Genelde plastik enjeksiyon veya metal çerçeve çeşitleri bulunmaktadır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*