Renk körlüğü testi , bu durumdan şüphelenildiği zaman doktor tarafından uygulanan bir dizi testleri içerir. Bu testler bazı şekiller üzerinden yapılabildiği gibi cihazlar yardımı ile de yapılmaktadır.
Renk Körlüğü Testi
Renk körlüğü testleri için en çok kullanılan yöntem Ishihara testleridir. Japon oftalmolog Shinobu İshihara tarafından 1917 yılında yayınlanmıştır.
Dairesel şekilde içi farklı renk ve parlaklıklarda yazı ve şekillerden oluşan bu kartlar günümüzde hala renk körlüğü testlerinde kullanılmaktadır.
Bu testlerde normal renkli görme yapısına sahip kişiler kartın ortasında yazan sayıyı okuyabilirken renk körü olanlar ya sayıyı göremez ya da yanlış okur.
Ishihara testi 38 adet bu şekilde plakadan oluşur. Günümüzde genelde 14-24 adet olan bir versiyonu daha çok kullanılmaktadır.
Bu kartların bazıları sayılardan bazıları ise dalgalı çizgilerden oluşur.
Ehliyet muayenesinde , polislik, askeri okullar, askerlik, itfaiye alımı, zabıta, gardiyan vb. mesleklerin mülakat süreçlerinde de bu ishihara kartları kullanılır.
İnternette onlarca farklı test bulabilirsiniz. Bu testler klasik ishihara kartlarının farklı varyasyonları olarak kullanılıyor.
Ancak renk körlüğü konusunda son kararın kesinlikle bir göz doktoru tarafından verilmesi gerekmektedir. Bu testlerin uygulanışı sırasında uygun ışık ortamlarının ve gerçek test kartlarının kullanılması önemlidir.
- Astigmat Nedir ? Astigmat Belirtileri
- Gözlük Camı Fiyatları
- Miyop Küresel Sorun Haline Geldi !
- Astigmat nasıl görür ?
- Stres ve Görme Bozuklukları
- Mavi ışıktan neden korunmalıyız ?
- Nistagmus nedir ? Belirtileri ve tedavisi
- Maske kullanırken gözlüklerin buğulanmasına 6 çözüm
- Göz ovuşturma ve zararları
- ”Koronavirüs riskini azaltmak için Lens yerine gözlük kullanın”
- Gözlük Koronavirüs için bariyer olabilir
- Coronavirüsün bir belirtisi de Konjonktivit
Bir yanıt bırakın