Kontakt Lens Fiyatları

havuzda lens kullanımı




kontakt lens fiyatları

Kontakt lens fiyatları, optik sektörü içinde belki de en fazla fiyat aralığına sahip gruptur. Aynı marka lensin bile oldukça farklı fiyatlara satışı yapılabilmektedir. Bu konu aslında  rakam vermek için çok uygun bir alan değil ama ben yine de bazı ortalamaları paylaşmak istiyorum.

Kontakt lens çeşitleri ile ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Kontakt lens fiyatları tek kutu alındığı takdirde genelde +-20 tl fiyat farkı ile satın alınabilir. Genelde lens satışı yapılırken belirli kampanyalar yapılır.

3 al 2 öde, 4 kutu lens alana solüsyon hediye, 4 al 3 öde, 2 kutu lens solüsyon hediye vs. Bu kampanyalarda dikkat etmeniz konu ne kadar süre kullanacağınız lense ne kadar ücret ödüyorsunuz.

Yada günlük rakama vurduğunuz zaman kaç paraya tekabül ediyor. Bu rakamlar üzerinden bir kıyaslama yapabilirsiniz.

Lens Kampanya Örnekleri

A firması

2 kutu lens + 300 ml solüsyon 250 tl

B firması

4 kutu lens + 3 adet 120 ml solüsyon 450 tl

Burada lensleri aylık olarak kabul ediyoruz.

A firması için günlük lens masrafı

250/2=125 1 kutu lens fiyatı

125/3=41,66 1 çift lens (1 aylık kullanım)

41,66/30= 1,38 tl günlük masraf. (Solüsyon genelde yeterli olduğu için hesaba katılmamıştır.

B firması için günlük lens masrafı

450/4=112,5

112,5/3=37,5

37,5/30=1,25 tl günlük lens masrafı

Bu iki firma arasında çok ciddi bir fark yok gibi görünüyor. Ancak hediye edilen solüsyon erken biterse onu da bu hesaba ekleyebilirsiniz.

Genelde lens alınırken o anda ödenen rakam daha fazla belirleyici oluyor ama sürekli lens kullanıcısı iseniz ve numaralarınız değişmiyorsa bu hesabı yaparak bir miktar tasarruf edebilirsiniz.

Renkli Lens Fiyatları

Renkli lensler, kozmetik tarafı daha ağır basan lensler olduğu için kalite burada ikinci plana itilebiliyor. Renkli kontakt lensler büyük oranda Hidrojel lens olarak üretiliyor.

Genelde ortalama bir Temel Eğride üretiliyor (8.6). Bu lenslerin de numarasız olsa dahi reçete ile satılma zorunluluğu olduğunu unutmayalım. Renkli lensler genelde içinde 2 adet lens bulunan kutularda satılır.

Çoğunluk olarak aylık kullanıma uygun lenslerdir. Yani 1 kutu renkli lens aldığınız zaman onu blister kabından çıktıktan sonra 30 gün içinde kullanıp atmanız gerekiyor. Arada sırada takmanız da bu durumu değiştirmiyor. Göz sağlığınız açısından büyük risk teşkil eden bu duruma kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Renkli lens fiyatlarına gelince piyasada en çok bilinen; Freshlook marka  ürün 50-80 tl aralığında satılıyor. Bu ürün içinde belli kampanyalar yapılabiliyor. Aynı firmaya ait silikon hidrojel renkli lens Air Optix Colors ise yaklaşık 2 katı fiyata satılıyor.

Günlük Lens Fiyatları

Lens kullanıcıları için en sağlıklı, konforlu ve hijyenik olan lens grubu günlük lenslerdir. Her gün çıkarıp atıldığı için hijyen açısından oldukça avantajlı ürünlerdir. Ancak fiyat performansları kutu bazında, aylık lenslerle neredeyse aynı olduğu için çok fazla tercih edilmiyor.

Günlük lensler markaya göre hatta aynı markanın çeşitleri arasında bile çok farklı fiyatlara satılabiliyor. Belirli bir rakam vermek bu nedenle oldukça zor. Ortalama olarak kutu fiyatı 60-70 tl den başlıyor.

Bu rakam 200 tl ye kadar gidebiliyor. Kutularda 30 adet lens olduğu için 1 ayda 2 kutu almanız gerekiyor. Solüsyon kullanma derdiniz olmuyor.

Aylık Lens Fiyatları

Aylık lensler genellikle siliko hidrojel malzemeden yapılan ve genelde 30 gün batma yapmadan kullanabileceğiniz lenslerdir. Her akşam çıkarıp solüsyona koyulması gerekmektedir.

Duş yaparken , denize havuza girerken ve yatarken çıkarılması gerekmektedir. Bazı lensler gece gündüz takılabilmektedir. Ancak bunları da en azından haftada 1 kere çıkarmanız gerekmektedir.

Aylık lens olarak bilinen bazı lensler aslında 15 günlük lenslerdir. Piyasada en çok satılan lens olan OASYS marka lensler 15 günlüktür. Bu lensin kullanıcıları 1 ay takmaya çalışmaktadır.

Bu durum uzun süreli kullanımlarda bazı sorunlara yol açabilir. 15-20 gün sonra gözünüzde batma, yanma hissi duyarsanız lensi atıp yenisini takmanızı öneririm.

Aylık lensler içinde 80-200 tl aralığında kutu fiyatı verilebilir. Bu rakam çok değişken olmakla beraber aynı firmanın farklı modellerinde bile değişiklik gösterir. Bu farklılıkların nedenini yazımın devamında paylaşacağım.

Torik Lens Fiyatları

Torik Lensler (Astigmatlı) aynı markaya ait tek odaklı lenslere oranla %50 daha pahalıdır. Torik lenslerin astigmat aralığı -0.75 ve 2.75 numaradır. 0.50 aralıklarla satılır.

Bundan daha yüksek astigmat numaraları için sert kontakt lensler kullanılır. Aylık ve günlük kullanım için olan çeşitleri vardır. Markaya göre değişkenlik gösterse de aylık olanları 120 tl den başlayıp 250 tl ye kadar satılan çeşitleri vardır.

Multifokal Lens Fiyatları

40 yaşından sonra başlayan yakını net görememe şikayeti olan presbiyopi durumunda ikinci bir gözlük ihtiyacı oluşmaktadır. Bu durum lensler için de geçerlidir.

Hem uzak hem de yakın numaralarınızı aynı lenste kullanabileceğiniz multifokal lensler de bulunmaktadır. Bu lensler çok fazla talep görmese de kullanıcıları vardır. Ortalama kutu fiyatı 200 400 tl arasındadır. Aylık kullanım için olanları bulunmaktadır.

Burada anlattığım lensler haricinde, özel durumlarda kullanılan sert kontakt lensler,  renk körlüğü için kullanılan kromatik lensler ve hibrit lensler için ortalama fiyat vermek çok zordur. Bunun için farklı yerlerden fiyat alabilirsiniz.

Kontakt lens fiyatlarını etkileyen faktörler.

Kontakt lens fiyatları, aynı marka lensin farklı modellerinde bile değişkenlik gösterebilir demiştim. Şimdi bunun nedenlerini sıralayalım.

  • Kontakt lens türü : Hidrojel , siliko hidrojel olma durumuna göre fiyat farkı oluşur. Hidrojel Lensler genelde daha ucuzdur. Renkli ve günlük lensler de kullanılır.
  • Kontakt lens kullanım süresi : Günlük, 15 günlük, aylık, 3 aylık lenslerin fiyat farkı vardır. Burada oran günlük kaç paraya geldiği ile yapılabilir. Genelde daha uzun süre kullanılan lensin fiyatı daha pahalıdır. Ama gün hesabı yapıldığı zaman çok daha uvuzs gelecektir.
  • Marka: Kontakt lens için marka, fiyat belirlemede çok önemli bir etken olmasa da yine de bazı markalar muadillerine göre daha pahalı olabiliyor. Bu fark kutu bazında 10-20 tl arasında değişir.
  • Lens teknolojisi : Kontakt lensler için en önemli fiyat belirleyici unsur üretiminde kullanılan teknolojidir. Bir lens için, içeriğindeki  su miktarı, gaz geçirgenliği , gözde kalma süresi, üretildiği ham madde ve antibakteriyel özellik çok önemlidir. Piyasada aynı marka lensi farklı fiyatlara alabilirsiniz ama sırf fiyat için farklı bir lens alacaksanız kesinlikle bu özelliklerine dikkat etmelisiniz.

Kontakt lens fiyatları ile ilgili ortalama rakamlar vermeye çalıştım. Burada önemli olan tek kutuya ne kadar ödediğiniz değil günlük ne kadar lens maliyetiniz olduğudur. Bunu da küçük bir araştırma yaparak bulabilirsiniz. Konu ile ilgili sormak istediğiniz soruları yorum bırakarak sorabilirsiniz. Sağlıklı görüşler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*