Çocuklar için güneş gözlüğü

çocuklar için güneş gözlüğü

Güneş gözlüğü, her yaştan insan için kullanılması gereken bir gereçtir. Çocuklar için de güneş gözlüğü kullanmak oldukça önemlidir.

Gözümüz için zararlı olan ve ileriye dönük katarakt riskini arttıran UV ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanmalıyız.

Yapılan araştırmalara göre insan vücudu en fazla uv ışınına 18 yaşına kadar maruz kalmaktadır. Bu nedenle çocukluk dönemlerinde güneş gözlüğü kullanmak ileride yaşanabilecek göz problemlerine karşı oldukça önemlidir.

Çocuk güneş gözlüğü camları

Aslında çocuklar için üretilen güneş gözlükleri ile yetişkinler için üretilen gözlükler arasında cam yönünden bir fark bulunmuyor.

Güneş gözlüğü nasıl olmalı yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Çocuk güneş gözlükleri genellikle kırılmaya karşı oldukça dayanıklı ve %100 uv koruma sağlayan polikarbon camlardan yapılıyor.

Cam rengi konusu ise tamamen size kalmış. Cam renginin sağlık açısından bir katkısı bulunmuyor. Koyu cam rengi ışığı daha az geçirdiği için tercih edilebilir.

Çocuk gözlüklerinde daha göz alıcı olması için ayna kaplamalar sıklıkla kullanılır. Bu kaplamalar ışığı daha az geçirdiği için biraz karanlık gösterebilir.

Numaralı gözlük kullanan çocuklar için de aynı şekilde numaralı güneş gözlüğü yaptırabilirsiniz. Bununla ilgili olarak gözlükçünüzden bilgi alabilirsiniz.

Polarize güneş gözlüğü çocuklar için olmazsa olmaz bir seçenek değildir. Şahsi fikrim hiç gerek olmayan bir özelliktir. Piyasada da oldukça az denecek kadar çeşidi bulunmaktadır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Çocuk güneş gözlüğü alırken dikkat etmeniz gereken bazı detayları sıralayalım.

  • Çocuk veya yetişkin güneş gözlüklerini sadece optik mağazalardan satın alın.
  • Camlarının %100 uv korumalı olduğundan emin olun.
  • Üzerinde CE belgesi veya logosu bulunan ürünleri tercih edin.
  • Garanti süreçleri konusunda detaylı bilgi alın.
  • Gözlük saplarına takmak için mutlaka bunlara özel iplerden alın.

    İlk yorum yapan olun

    Bir yanıt bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


    *