Kontakt Lensler Hakkında 10 Efsane

göz sağlığı ve besinler




Kontakt lensler

Kontakt lensler tüm kırma kusurlarında , keratakonus tedavisinde ve kozmetik amaçlı kullanılabiliyor. Toplumun büyük bir kesimi ise bu lenslerle ilgili bazı efsanelere inanıyor. Bu yanlış bilinen durumları açıklamaya çalışacağım.

1-) Kontakt lens kullanamıyorum.

Hayır herkes kontakt lens kullanabilir. Günümüzde kontakt lensler çeşitli materyallerle ve boyutlarda her göz tipine göre uygun olarak üretiliyor. Burada önemli olan doktorunuzun önerisi olacaktır. Kornea yapınızdan dolayı sakıncası olmadığı sürece kontakt lensi herkes kullanabilir.

Kontakt lens kullanım kılavuzu yazımı buradan okuyabilirsiniz.

2-) Lens gözümün arkasına kaçacak.

Hayır. Gözümüzün içinde konjoktiva adı verilen bir zar bulunur ve bu zar beyaz kısmı tamamen örter. Gözün içine giren hiç bir cisim arka tarafa geçmez.

3-) Kontakt lensler rahatsız edicidir.

Hayır. Kontakt lensler belirli bir adaptasyon sürecinden sonra sanki gözünüzde yokmuş gibi kullanılan ürünlerdir. Yeter ki doktorunuzun önerdiği ölçülerde ve özellikte bir kontakt lens kullanın.

Kontakt lensler hakkında bilmeniz gerekenler yazımı buradan okuyabilirsiniz.

4-) Kontakt lens gözümüze yapışabilir.

Bu kısmen doğru olabilir. Bazen lensler kuruduğu zaman korneaya yapışabilir. Ancak bunun için kullanılan çözeltiler veya lens solüsyonu ile tekrar hareket ettirebilir ve gözümüzden çıkarabiliriz. Bunu yaşamamak için lensin kullanım sürelerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Kontakt lens çeşitleri hakkındaki yazımı buradan okuyabilirsiniz.

5-) Kontakt lens bakımı çok zor.

Kontakt lenslerde aylık olanlar için bu durum geçerli olabilir. Ama günlük lenslerin böyle bir durumu yoktur. Her gün kullanır ve atarsınız. Sağlık ve konfor açısından da en çok tavsiye edilen lensler günlük lenslerdir.

6-) Kontakt lens kullanımı göze zarar verir.

Doktorunuzun tavsiye ettiği lensler ve kullanım süreleri dışında rastgele lens kullanımı göze zarar verebilir. Kontakt lensler doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Kontakt lens reçetesi yazımı buradan okuyabilirsiniz.

7-) Asla gözümün içine lens sokamam.

Kontakt lens hakkında en çok korkulan durum bu olsa gerek. Evet ilk başta biraz zor ve korkutucu olarak görünse de bir kaç denemeden sonra başaracaksınız. Hatta bir müddet sonra ne kadar hızlı takıp çıkardığınıza hayret edeceksiniz.

Kontakt lens nasıl kullanılır yazımı buradan okuyabilirsiniz.

😎 Kontakt Lens gözümden çıkabilir.

Eskiden sadece sert kontakt lens olduğu dönemde lens düşmesi sıkça yaşanan bir durumdu. Ancak günümüzdeki lensler göze çok iyi yerleşir ve düşmesi neredeyse imkansızdır. Eğer lensleriniz gözünüzden düşüyorsa uygun temel eğri ve çapta olmadığı için olabilir.

9-) Kontakt Lens çok pahalıdır.

Kontakt lenslerde kullanım sürelerine göre fiyat seçenekleri bulunabilir. Günlük lensler sürekli kullanımda günümüz şartlarında pahalı olabilir. Aylık kontakt lensler bu konuda daha ekonomik olabiliyor. Bu konuda gözlük her zaman daha ekonomiktir diyebiliriz.

10-) Kontakt Lens kullanmak için yaşlıyım.

Kontakt lens kullanımı her yaş için uygundur. Artık presbiyopi için bile multifokal kontakt lensler bulunmaktadır. Kontakt lens kullanımı için yine de doktor tavsiyesi almalısınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*