Göz altı morlukları

göz altı morlukları

Göz altı morlukları , genetik ve yapısal olarak meydana gelebilir. Göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak gelişir. İncelmiş olan göz kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden olur.

Göz altı morlukları

Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünüm ortaya çıkarır.

Göz altı morlukları sebepleri

Göz altı morluklarının sebepleri, genelde genetik ve yapısal özelliklere bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanında çevresel koşullar, uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol ve sigara kullanımı , kilo kaybı ve yaşın ilerlemesi nedeniyle de görülebilir.

Uzun süre bilgisayar kullanımı veya televizyon izleme gibi alışkanlıklarda göz altı morluklarına neden olabilmektedir.

Yeterince su içmemek veya vücudun susuz kalması da göz çukurunun çökmesine ne göz altı morluklarına neden olmaktadır.

Göz altı morluklarını çeşitli kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler olur.

Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı , konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır.

Göz altı morluğu tedavisi

Bu morluklar sistemik bozukluklara bağlı ise öncelikle bu sorunların tedavi edilmesi gerekir. Örneğin karaciğer hastalıklarının bir çoğu göz altı morluğuna neden olmaktadır.

Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan tedavi yapılsa dahi bu morluklar düzelmeyebilir.

Göz altı morluklarının tedavisi olarak soğuk uygulama, mezoterapi, PRP, haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları yapılmaktadır.

Göz altı morlukları için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerde vardır. Bunlardan bazıları

Süt: Soğuk süte batırdığınız pamuğu morluk olan bölgelere sürerseniz iyi gelecektir.

Salatalık: Göz altı morluğu için en çok bilinen ve uygulanan yöntem bu olsa gerek. Bir dilim salatalığı limona batırıp göz altlarınıza koyun faydası olacaktır.

Çay poşeti: Çay içerisinde bulunan antioksidan ve kafein nedeniyle kan dolaşımını uyarır. Böylece göz altı morlukları geçer. Sıcak suda bekletip ardından buzdolabına koyduğunuz çay poşetlerini gözlerinizin üstüne koyun ve 10 dakika bekletin. Bu uygulamayı ister siyah çay da isterseniz yeşil çay da yapabilirsiniz.

Bu yöntemler her ne kadar etkili olsa da yine de bu morlukların nedenini anlamak için doktor muayenesini ihmal etmeyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*